Kök Hücre Merkez Laboratuvarı

Laboratuvarımız günümüz araştırmalarında önemli bir yer tutan hücre kültürü ve sitotoksisite çalışmalarıyla, yaratıcı ve yenilikçi bilim insanlarının gelişimine katkı sağlayan, ürettiği akademik bilgileri bilimin diğer dalları ile paylaşmaya önem veren, araştırmaları ile evrensel bilime katkıda bulunmayı hedef edinmiş bir laboratuvardır.

Çalışma Konuları :

Laboratuvarımızda, temel olarak sağlıklı ve kanser hücre hatları üzerinde güncel sitotoksisite test yöntemleri kullanılarak, belirli bir maddenin (nanopartiküller, bitki ekstraktları, ilaçlar, gıda katkı maddeleri ve birçok kimyasal madde) etkilerini ve işlevlerini belirlemek amacıyla belli bir hücre serisinden çoğaltılan hücrelerde çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca merkezimizde bulunan ışık, floresan ve konfokal mikroskopları ile görüntüleme yapılabilmektedir.

1. Sitotoksisite çalışması,

2. Hücre kültüründe DNA, RNA çalışmaları,

3. Apoptoz, nekroz çalışmaları,

4. Floresan boyama teknikleri ve floresan mikroskop incelemeleri,

• Lisans ve lisansüstü (Y.Lisans, Doktora ve Uzmanlık) düzeydeki öğrencilere ve tüm araştırmacılara kurs, seminer, konferans gibi eğitimler verilmektedir.

• Kamu veya özel kuruluşlarla ve üniversitelerle ortak veya dışarıdan hizmet alımı şeklinde çalışmalar yürütülmektedir.

• Tez çalışmalarına ve projelere teknik ve bilimsel destek sağlanmaktır.

Mevcut Cihazlarımız:

1. İnverted Mikroskop

2. Nem Kontrollü İnkübatör (CO2)