Kimya ve Biyokimya Analiz Laboratuvarı

Kimya Analiz Laboratuvarımız, araştırmacılara zamanında ve yenilikçi çözümler sunmayı kendine amaç edinmiş bir laboratuvardır. Merkezimizdeki ekipmanlar, bilgi birikim ve tecrübe, danışmanlık ve tanı hizmetlerinin sürekli gelişmesine adanmıştır.

Çalışma Konuları :

  • Numunelerin kimyasal yapılarını aydınlatma, eser türlerin analizi, formulasyan, kalite kontrol gibi konular üzerine çalışmalar yapılabilmektedir.

  • Ayrıca bitki, mantar vb türlerin antioksidan etki analizleri de çalışma konuları arasındadır.

Merkezin amaçları doğrultusunda lisans, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası araştırmacıların yer alabileceği araştırma projeleri geliştirmek, eğitim kursları düzenlemek, yerli ve yabancı bilim insanlarının katılabileceği konferanslar ve forumlar düzenlemek, bu programlar ve uygulamalar aracılığı ile üniversitenin kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak başlıca hedefleri arasındadır. Bunun için Gazi Teknoloji Transfer Ofisi ile devamlı bilgi paylaşımı içindedir. Ayrıca yapılan çalışmaların kabul görmüş bilimsel süreli yayınların içinde olması da merkezimizin amaçları arasındadır.

Mevcut Cihazlarımız :

  1. HPLC (Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi)

  2. GC-MS (Gaz Kromatografisi ve Kütle Spektroskopisi)

  3. ICP-OES

  4. UV-Vis spektroskopisi

  5. Zetasizer

  6. Elisa Reader

background image