Mikrobiyoloji, mikroorganizmaları kullanarakekmek, yoğurt, peynir gibi temel gıda maddelerinin, antibiyotik, vitamin, alkol, enzim ve diğer bazı kimyasal maddelerin elde edilmesi, atık maddelerin değerlendirilmesi ve çevre kirliliğinin çözümü, sağlık ve eczacılık alanlarında fayda sağlama gibi çok geniş bir alanı ilgilendirmektedir.
Merkezimizde bulunan mikrobiyoloji laboratuarında yeni gelişmeler takip edilerek diğer üniversitelere, özel kuruluşlara ve sanayiye analiz, ürün ve eğitim hizmeti sağlanmaktadır.
Çalışma konuları :
İstenilen maddelerin patojen mikroorganizmalar üzerindeki inhibisyon etkisi araştırılır.
Mikrobiyal analiz çalışmaları
Gıda, su, kozmetik vb. ürünlerdeki toplama mikroorganizmaların ve/veya bulunmaması gereken patojenler belirlenir.
Endüstriyel mikrobiyoloji çalışmaları
Starter nitelikteki mikroorganizmaların izolasyonu, verimli suşların belirlenmesi, mikrobiyal metabolit ve enzimlerin sentezlenmesi konularını kapsar.
Zararlı atıkların biyolojik olarak giderilmesi, biyoetanol, biyoplastik sentezlenmesi konularını kapsar.
Kaliteli mikroorganizma kültürlerinin uygun koşullarda saklanmasını, ihtiyaç duyan araştırmacılara temin edilmesini amaçlar.
Mevcut Cihazlarımız :
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.